Casper's wereld

Quotes & Symbols

Literatuur

Iedereen denkt waarschijnlijk dat ik een wilde nymfomane ben, dat ik een onverzadigbare seksuele lust heb, maar de waarheid is, is dat ik liever een boek lees.

- Foto door Toa Heftiba
De waarheid is van geen enkel heilig schrift het exclusieve eigendom.

- Foto door Timothy Eberly


De literatuur heeft evenzeer haar kwakzalvers als de geneeskunde, en men kan hen in twee klassen verdelen: zij die kennis hebben zonder talent, en zij die woordenrijk zijn zonder diepte; van de eersten krijgen we tweedehands zin, en van de anderen eerstehands onzin.

- Foto door Grace Brauteseth
"Poëzie schrijf je met tranen, een roman met bloed, en de geschiedenis met onzichtbare inkt", zei de kardinaal, terwijl hij bij het licht van de kandelaar het scherp van de schede insmeerde met gif.

- Foto door Suzy HazelwoodAlleen op papier heeft de mensheid glorie, schoonheid, waarheid, kennis, deugd en blijvende liefde bereikt.

- Foto door Pixabay


Ik geloof dat wil je een literair werk maken, je gewoon je leven moet dromen - een droom waarin herinnering en verbeelding samensmelten.Je moet het leven in zijn totaliteit begrijpen, niet slechts een klein gedeelte daarvan. 
Daarom moet je lezen, daarom moet je naar de lucht kijken, daarom moet je zingen en dansen en gedichten schrijven, lijden en begrijpen, want dat is alles in het leven.