Casper's wereld

Quotes & Symbols

Ouderdom

Je bent nooit te oud, om jong te blijven.

Photo by Anthony Tran


Hoe langer je door het leven gaat, hoe rustiger je wordt. Het leven maakt je dieper, nederig naarmate je ouder wordt. Je realiseert je aan hoeveel onzin je je tijd hebt verspild.

- Foto door Ravi Patel
Hoe ouder ik word, hoe minder ik er om geef wat anderen van me vinden! Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil genieten van het Leven!


Ouderdom is een zaak van het gevoel, niet van jaren.Als is Marmertus oud en grijs, houdt hij van vriezen en ijs.

Betekenis:

Mamertus (? - 11 mei 475) was aartsbisschop van de Franse stad Vienne en een heilige in de christelijke kerk.

De heilige Mamertus wordt als schutspatroon gezien van herders en van de brandweer, en hij wordt vaak aangeroepen bij droogte, koortsaanvallen, en bij ziekten van de borst.

Hij overleed op 11 mei 475, wat ook zijn gedenkdag is. Hij wordt in Noord-Europa vaak tot de ijsheiligen gerekend, samen met Servatius, Pancratius en Bonifatius.Naarmate ik ouder word, raak ik er steeds meer van overtuigd dat het enige dat echt blijvend is, onze dromen zijn.

- Foto door Rafael Leão
Als je ouder wordt, wil je eigenlijk gewoon omringd zijn door goede mensen. Mensen die goed voor je zijn, goed met je zijn en goed zijn voor je ziel.

- Foto door August Richelieu


Je zou van vriendschap kunnen zeggen dat het de liefde is voor een middelbare leeftijd.


In mijn jeugd benadrukte ik de vrijheid, en op oudere leeftijd benadruk ik de orde. Ik ben tot de grote ontdekking gekomen dat vrijheid een product van orde is.