Casper's wereld

Quotes & Symbols

Waanzin

Het minste wat we kunnen doen is: niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet normaal maken wat niet normaal is. En: onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin.

- Foto door Mario Purisic
De waan heeft evenveel, neen, meer recht van bestaan dan de waarheid. Want miljoenen bestaan door de waan en enkelen slechts kunnen met de waarheid leven.

Photo by brunetto ziosi


Boeken leiden naar kennis of naar waanzin.

Photo by Jarred Craig


Noem me gek, maar ik vind het heerlijk om mensen gelukkig en succesvol te zien, het leven is een reis, geen wedstrijd.

- Foto door Artem Beliaikin


Een aanzienlijk percentage  van de mensen die we op straat ontmoeten zijn mensen die leeg zijn van binnen, dat wil zeggen, ze zijn eigenlijk al dood. Het is een geluk voor ons dat we het niet zien en niet weten. Als we wisten hoeveel mensen eigenlijk dood zijn en hoeveel van deze doden ons leven regeren, moeten we wel gek worden van afschuw.

Photo by Mike Chai

Proberen gelukkig te worden door bezittingen te vergaren, is alsof je je honger probeert te stillen door over he hele lichaam boterhammen te tapen.

Photo by George BeckerHoe langer je door het leven gaat, hoe rustiger je wordt. Het leven maakt je dieper, nederig naarmate je ouder wordt. Je realiseert je aan hoeveel onzin je je tijd hebt verspilt.

- Foto door Ravi Patel


Liefde is de zoon van de waanzin, en vriendschap de dochter van de rede.

De meeste mensen jagen zo bezeten het geluk na, dat ze er aan voorbijlopen.


Bij een lichtzinnig mens groeit de lust als een slingerplant; hij holt van het ene bestaan naar het andere, als een aap die in het woud vruchten zoekt.