Casper's wereld

Quotes & Symbols

Symbolen: J

JACOBSSCHELP SYMBOOL

De schelp staat voor vruchtbaarheid, geboorte of wedergeboorte en wordt vaak afgebeeld op schilderijen met christelijke taferelen. Het bekendste schilderij in dit verband is vermoedelijk “De geboorte van Venus” van Botticelli. Sinds de middeleeuwen staat de schelp symbool voor de heilige Jacobus. De schelp is ook het embleem van de bedevaart naar Santiago de Compostela en staat in het algemeen symbool voor pelgrims.

De Sint Jacobsschelp in het dierenrijk is een mantelschelp die in de Middellandse zee en de Atlantische Oceaan voorkomt en zich voedt met plankton en andere kleine zwevende diertjes.

JUDO SYMBOOL

Het Judo symbool bestaat uit Kana of Kanji tekens. Japanners gebruiken geen letters zoals wij ze kennen maar tekens (karakters). Er zijn circa 50.000 karakters, hoogopgeleide Japanners kennen er ongeveer 4.000.In het Kanji schrijft men Judo met twee tekens, het eerste teken is 'ju' en betekent 'zacht', het twee teken is 'do' , en dat betekent 'weg'. Judo is van oorsprong een Japanse vrdedigingskunst die rond 1882 werd bedacht en ontwikkeld door Jigoro Kano. Het woord betekent dus 'zachte weg', waarbij het woordje 'do' (weg) verwant is aan 'tao' en naast de betekenis van 'manier' ook de connotie heeft van 'levenspad'.JUPITER SYMBOOL

Dit symbool staat o.a. voor de planeet Jupiter en de Koning van de Romeinse goden. Het symbool is dan ook vermoedelijk ontstaan tijdens de Romeinse oudheid. Het teken is op verschillende manieren uit te leggen.

In de mythologie is het teken uit te leggen als sikkel, door de halve cirkel in het linkerdeel van het teken. Ook kan in het teken het hiëroglief van een Adelaar gezien worden. Naast de planeet en de koning van de goden staat Jupiter ook voor het metaal tin en staat Jupiter in de Astrologie voor wijsheid, rechtvaardigheid, redelijkheid en respect.