Casper's wereld

Quotes & Symbols

MMA SHAA ALLAH AMULET

Dit amulet is vooral populair bij Islamitische ouders die bescherming zoeken voor hun baby's. Dit amulet wordt aan de kleding van baby's bevestigd en er staan slechts drie woorden op. De boodschap is te vertalen met: "Het is de wil van Allah".
MAAN SYMBOOL

Dit is het teken voor de Maan in de astrologie. Het staat voor: Gevoelens en emoties, ontvankelijkheid, voeding en conditionering. Het symbool voor de Maan is een halve maan. De Maan werd door de Romeinen Luna genoemd, de Grieken gebruikten de benamingen Selene en Artemis. In andere mythologieën zijn er nog veel meer namen voor de maan.


MAAN EN STER SYMBOOL

Dit symbool komt voor op veel vlaggen in de Islamitische wereld. Het stelt de beginnende wassende maansikkel met daarin een ster (Jupiter) voor. Het is van oorsprong een Turks symbool dat later het symbool voor de gehele Islam is geworden. Het Rode Kruis heeft in deze landen een Islamitisch teken; namelijk de rode halve maan.
MACDONALD SYMBOOL OF LOGO

In het Judaïsme wordt 13 gezien als de leeftijd waarop een jongen volwassen wordt, een zogenaamde  Bar Mitzvah wordt, een zoon van het gebod. Voor de Illuminatie is dertien daarom de metafoor voor van het volwassen worden, het licht zien. Door de Illuminatie wordt het getal 13 vaak verholen afgebeeld als de letter “B” die je krijgt als je een 1 en een 3 aan elkaar plakt. Of liggend als een M met een streep eronder zoals in McDonald's.

 

 

MAKO SYMBOOL

De Mako "peper" is een symbool dat staat voor ongelijkheid en ongelijke ontwikkeling. Het komt voort uit het spreekwoord: 'Alle pepers rijpen niet tegelijkertijd' en het waarschuwt de sterkere dat de tijden kunnen veranderen en men ooit iemand anders hulp nodig kan hebben. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashanti, ook bekend als de Asante, een etnische groepafkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka wordt veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, de symbolen hebben zowel een decoratieve functie als een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.

MALTEZER KRUIS SYMBOOL

Het Maltezer kruis is het symbool van de ridders van Malta. Dit is een geestelijke ridderorde van St. John uit de middeleeuwen. Het kruis heeft gelijke armen met een wijd uiteenlopende top. Het Maltezer kruis werd gezien als symbool van wedergeboorte. De acht punten stellen de acht zaligsprekingen uit het evangelie van Matteüs (5:3-10) voor.MANEKI NEKO SYMBOOL

De Maneki neko (wenkende kat) is een heel populair symboolin Japan. Er zijn kleine, om op het lichaam te dragen, en grotere tot soms zeer groot, voor in voertuigen of gebouwen. Als de kat wenkt met zijn linkerpoot dan nodigt hij mensen uit om te komen, als hij wenkt met de rechterpoot dan nodigt hij welstand uit in het huis. De witte kat nodigt blijdschap uit, de gouden kat welstand. Als de kat op het lichaam wordt gedragen brengt hij geluk aan de eigenaar.

Er bestaat een legende over de wenkende kat. De monniken van de tempel in Gotoku-ji waren erg arm. Hoewel zij honger leden, deelden zij hun voedsel met de huiskat. Op een dag zat de huiskat, buiten de tempel, aan de kant van de weg toen een groep rijke samoerai kwamen aangereden. De kat wenkte hen en zij volgden he naar de tempel. Precies op de plaats waar de samoerai net nog hadden gestaan sloeg de bliksem in. De wenkende kat had hun levens gered, zij waren hem zeer dankbaar. Daar het noodweer aanhield, moesen zij een tijd in de tempel blijven waardoor ze kennis maakten met de Boeddhistische leer. Later keer een van de samoerai terug om verder onderwezen te worden en schonk hij de tempel een fortuin. Zijn familie werd er begraven en in de naaste omgeving werd een altaar opgericht ter ere van de wenkende kat. De betreffende tempelbestaat nog steeds maar is opgeslokt door de voorsteden van Tokyo. Het is een populair oord voor mensen die willen bidden voor hun katten en zij versieren het kattenaltaar met bloemen. Het kattenras dat in verband wordt gebracht met de oorspronkeijke wenkende kat is de Japanse Bobtail, het hebben van deze kat zou geluk brengen.

Er bestaat nog een ander verhaal waarin een beroemde vrouw in Yoshiwara bijna aangevallen werd door een gevaarlijke slang. Haar kat zag het gevaar aankomen en probeerde haar te waarschuwen door zijn poot omhoog te steken, helaas kwam de kat hierbij zelf om het leven. Er werden houten beelden vervaardigdter herinnering aan de moedige daad van de kat, deze werden gebruikt als een beschermend symbool tegen gevaar.

In China heeft men een eigen versie in de vorm van de zijdeworm kat. Deze kat werd op de muren van de huizen van de zijdewormkwekers geschilderd om hun kostbare zijdewormen te beschermen tegen de ratten die soms een ware plaag vormden.
HET MANDALA SYMBOOL

Mandala is Sanskriet voor Cirkel. In Mandala's worden dan ok veelvuldig cirkels gebruikt in oneindig veelvormen en kleuren. De symboliek van de Mandala heeft veel met meditatie te maken, het concentreren op een bepaald punt in de Mandala helpt om de aandacht op één punt te richten. De cirkelvormige patronen in een Mandala staan symbool voor het universum en de oneindigheid ervan. Mandala’s die in het  hindoeïsme en Boeddhisme worden gebruikt bvatten vaak afbeeldingen van goden. Mandala’s komen ook voor in kunst en architectuur zoals in kloosters en tempels. Tegenwoordig zijn ze ook populair als kleurplaten en te vinden in veel hobbywinkels.


 


MARECHAUSSEE SYMBOOL

 Het logo van de Koninklijke Marechaussee is, als bij veel buitenlandse gendarmeriekorpsen, een zogeheten springende granaat. In de 17e eeuw werd een nieuw wapen in Europa ingevoerd: de handgranaat. Dit waren bollen van glas of metaal, gevuld met buskruit. Ze werden ontstoken met een lont. Het werpen van deze granaten was erg gevaarlijk. De soldaten die dit werk deden, werden grenadiers genoemd. Ze moesten extra moedig zijn en kregen ook iets meer betaald. Zo werden de grenadiers de elitetroepen van alle Europese legers. Als teken van hun elitaire status droegen de grenadiers op hun uniform een gestileerde springende (of vlammende) granaat van messing. Dit teken werd al gauw het symbool voor militaire elite-eenheden.MARS SYMBOOL

Het Mars symbool is een grafisch teken, het rondje symboliseert het schild en het pijltje de speer van de Romeinse god Mars. Het symbool heeft in de Unicode de waarde U+2642. Het symbool wordt gebruikt om te verwijzen naar diverse zaken:

Wetenschap:

·        Het mannelijk geslacht

·        De planeet Mars

·        Het chemische element ijzer

Mythologie:

·        De Romeinse god Mars of de Griekse god Ares, de god van de oorlog. Vroeger was Ares de god van de boeren;de cirkel stond voor de zon die de oogst begunstigd; de pijl voor de kracht waardoor de boeren hun oogst konden verdedigen tegen plunderaars. Deze associatie is later door de Romeinse soldaten veranderd.

Vervoermiddelen:

·        Deel van het logo van Volvo Car Corporation

Astroogie:

·        Assertiviteit, natuurlijke agressie, wil , moed, daadkracht en actie.

·        Het schild en de pijlstaat voor de manier waarop mensen zich verdedigen, de overlevingsfactor en seksualiteit.

Literatuur:

·        Mars staat ook voor de mannelijke kant van een persoonlijkheid. In de bekende boeken van John Gray komen mannen van Mars en vrouwen van de planeet Venus.


MATE MASIE SYMBOOL

Symbool van wijsheid, kennis en voorzichtigheid. Mate Masie betekent zoiets als “ik  begrijp het”. Begrijpen betekent wijsheid en kennis, maar ook de voorzichtigheid rekening te houden met wat een ander heeft gezegd. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashantie, ook bekend als de Asante, een etnische groep afkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka symbolen worden veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, ze hebben een decoratieve functie, maar ook een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven. MENSO WO KENTEN SYMBOOL

Meno Wo Kenten betekent: Ïk draag je mand niet”, de diepere betekenis is dat men geen totale afhankelijkheid van anderen moet hebben om dingen voor elkaar te krijgen.

Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashantie, ook bekend als de Asante, een etnische groep afkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka symbolen worden veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, ze hebben een decoratieve functie, maar ook een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven. 

MERCURIUS SYMBOOL

In de astrologie is dit het teken voor de planeet Mercurius. Het staat voor: Communicatie, leren en intelligentie. Het symbool van Mercurius is de gehelmde gevleugelde boodschapper van de goden. In de Romeinse mythologie was Mercurius de god van de handel en de beschermer van reizigers, dieven en bedriegers. Bij de Grieken is dit de god Hermes. De Grieken hadden twee namen voor deze planeet, Apollo voor zijn verschijning als Morgenster en Hermes als Avondster. 
MIDDELVINGER GEBAAR

Dit is een algemeen beledigend en vijandig gebaar. De omhooggestoken middelvinger is het symbool van de penis in erectie en dus een sterk fallisch gebaar. Dit gebaar was al bekend bij de oude Romeinen en het gaf een intense woede en minachting aan. In Amerika is dit het symbool om Fuck You aan te geven. 


MME DANE SYMBOOL

Dit symbool staat voor “Tijd van verandering” en de dynamiek van het leven. Elke levenssituatie is tijdelijk, verandering is het enige constante. Iedereen moet elkaar steunen en hoopvol blijven bij alle inspanningen. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashantie, ook bekend als de Asante, een etnische groep afkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka symbolen worden veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, ze hebben een decoratieve functie, maar ook een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.


 MJŐLNIR – THOR’S HAMER

Mjölnir betekent bliksem en Thor's hamer geeft de macht van de god aan over donder en bliksem. Thor, de oude oorlogsgod, is een van de meest prominente figuren in de Noorse mythologie. Thor, de stormweergod van lucht en donder en ook een vruchtbaarheidsgod, was de zoon van Odin en Fyorgyn, de aardgodin.

Thor's hamer, Mjölnir wordt in de Noorse mythologie afgebeeld als een van de meest angstaanjagende wapens die zelfs bergen kan nivelleren.

Mjölnir, was een magisch wapen dat altijd naar Thor terugkeerde als hij het gooide. Het dragen van Thor's hamer als amulet van bescherming was heel gebruikelijk, omdat dit waarschijnlijk de meest populaire van alle heidense Viking-symbolen was. Zelfs in de christelijke tijd, vanaf 1000 na Christus, droegen Vikingen Thor's Mjölnir en een kruis aan een ketting of string om hun nek.


MPATAPO SYMBOOL

Dit symbool stamt uit West Afrika en betekent “Knoop van vrede en verzoening”. Het is het symbool voor het stichten van vrede en verzoening na een strijd.


MPUANNUM SYMBOOL

Het symbool bestaat uit “vijf plukjes haar” en is het staat voor het priesterambt, loyaliteit en behendigheid. Het duidt op de wijze waarop het haar van de priesters was vastgebonden. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashantie, ook bekend als de Asante, een etnische groep afkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka symbolen worden veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, ze hebben een decoratieve functie, maar ook een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.


MUNACHI SYMBOOL

Dit is een populair symbool uit de Andes. Het heeft de functie om seksuele passie aan te trekken en deze liefde te behouden. De letterlijke betekenis van het woord ‘munachi’ is dan ook “de liefde laten gebeuren”. Het symbool heeft een seksuele betekenis hoewel de geslachtsdaad niet echt zichtbaar is. Meestal is het gemaakt van speksteen of terracotta en onder de elkaar kussende lippen is meestal een oog voor een koord gemaakt waaraan het amulet kan worden opgehangen. Tegenwoordig wordt het meestal als een geluksamulet om de hals gedragen. Het traditionele gebruik is dat er haren van beide partners door het oog worden gehaald en vastgemaakt met een speciale knoop. Hierna wordt het amulet verstopt en is het een geheim symbool voor een langdurige liefde.