Casper's wereld

Quotes & Symbols

N
NATO SYMBOOL

Dit symbool staat voor de NATO: North Atlantic Treaty Organisation, er is ongetwijfeld  nog een diepere betekenis van dit symbool, dit heb ik echter (nog) niet kunnen ontdekken.NEDERLANDS WAPEN SYMBOOL

Het symbool of wapen van het koninkrijk der Nederlanden stamt uit 1815, daarvoor was er de Republiek der Vereenigde Neederlanden, dat een ander wapen  had. Het tegenwoordige wapen is samengesteld uit dat wapen en uit onderdelen van het wapen van de familie van Oranje-Nassau en wordt voor officiële documenten zoals paspoorten e.d. en op regeringsgebouwen gebruikt.

NEPTUNES SYMBOOL

Dit is het teken voor de planeet Neptunes in de astrologie. Het staat voor: Universele  liefde, medeleven, empathie, ondoorgrondelijkheid en fantasie.  Het symbool is de drietand van de Romeinse zeegod Neptunes, die als een mysterieuze en onbekende kracht werd gezien, de tegenhanger van de Griekse mythologische god Poseidon, de zeegod.NISROCH SYMBOOL

Dit symbool staat voor de Assyrische god Nisroch, die werd afgebeeld met een arendskop, vleugels en een gespierde lichaamsbouw. Met dit imponerende mannelijke gestalte werd de macht van de koning en de goden weergegeven. De vleugels en de scherpe blik van de arend symboliseren de band tussen hemel en aarde, in zijn  linkerhand heeft hij een watervat om de heilige levensboom water te geven. Nisroch was de geliefde god van de Assyrische koning Sennacherib die van 704 tot 681 v.G.T. heerste. Hij werd door zijn twee zoons in de tempel vermoord. Er zijn ook verwijzingen naar Asshur, het hoofd van het Assyrische godendom.


NKONSONKONSON SYMBOOL

Het Nkonsonkonson symbool staat voor “kettingschakel” en het symbool van eenheid en menselijke relaties, een herinnering dat in eenheid kracht ligt.

Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashanti, ook bekend als de Asante, een etnische groepafkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka wordt veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, de symbolen hebben zowel een decoratieve functie als een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.


NSOROMMA SYMBOOL

Het Nsoromma symbool staat voor “kind van de hemel” of “ster” en het is het symbool voor liefde, verbondenheid en trouw, tevens een herinnering dat God over de mensen waakt. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashanti, ook bekend als de Asante, een etnische groepafkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka wordt veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, de symbolen hebben zowel een decoratieve functie als een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.

NTEASEE SYMBOOL

Dit symbool staat voor samenwerking en begrip. Het geeft aan dat mensen meer attent en medelevend naar elkaar moeten zijn en minder moeten kijken naar verschillen maar samenwerken. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashanti, ook bekend als de Asante, een etnische groepafkomstig uit de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka wordt veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, de symbolen hebben zowel een decoratieve functie als een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.

NYAME DUA SYMBOOL

Het Nyame Dua symbool is het teken van Gods aanwezigheid en bescherming. De Nyame Dua is een heilige plek voor het huis waar rituelen worden uitgevoerd, het is gemaakt van een boom die is doorgezaagd waar drie of meer takken samenkomen. Hierin staat een aardewerk bak gevuld met water en kruiden of andere symbolische materialen voor zuivering- en zegeningrituelen. Dit is een zogenaamd Adrinka symbool afkomstig van de Ashanti, ook bekend als de Asante, een etnische groepafkomstig uit  de Ashanti-regio van het hedendaagse Ghana. Adrinka wordt veelvoudig gebruikt in stoffen en op aardewerk, de symbolen hebben zowel een decoratieve functie als een betekenis van traditionele wijsheid en aspecten van het leven.

NUMMER 18 SYMBOOL

Dit is het symbool voor het gulden nummer 18 in Scandinavië. Het staat voor de cyclus van de maan in relatie met het aantal dagen in een zonnejaar en het maakte het mogelijk de dagen tussen de volle manen te berekenen. Het symbool was ook een alfabet letter  in het oude Roemenië. Waarschijnlijk hebben de Vikingen het mee naar Scandinavië genomen.