Casper's wereld

Quotes & Symbols

Symbolen: R

RAAF SYMBOOL

De raaf staat in de Christelijke symboliek gelijk aan andere kraaiachtigen als de roek en de kraai, het is doorgaans een vogel met een kwade roep, maar ook gewaardeerd vanwege zijn intelligentie. In de bijbel krijgt de profeet Elia in de woestijn brood van raven. In het vroege Christendom werd de raaf verweten dat hij Noach niet op de hoogte stelde van het aflopen van de zondvloed en zo werd hij tot symbool van slaaf van wereldse lusten, die draalt met zijn bekering, hij roept immers “eras, eras”, wat in het Latijn betekent “morgen, morgen”. 

 

RADIOACTIVITEIT SYMBOOL

Dit is een modern symbool dat waarschuwt voor gevaarlijke radioactiviteit. Het staat op deuren, vaten en containers voor radioactief afval.REGENBOOGVLAG SYMBOOL

Gedurende de geschiedenis is deze vlag door tal van groeperingen gebruikt. Tegenwoordig is het een symbool van de homobeweging. Homo's gebruiken de regenboogkleuren voor het eerst in 1978. De regenboogvlag wordt inmiddels erkent door het International Congress of Flag Makers. Ooit is gesuggereerd om een zwarte baan toe te voegen aan de onderzijde, ter herinnering aan alle homo's die door de ziekte AIDS zijn gestorven.

RING SYMBOOL

In veel culturen is de ring of de cirkel een symbool van perfectie, volledigheid, vrouwelijkheid of de cyclus van het leven. Het uitwisselen van de ringen gaat terug tot de Farao’s van Egypte, die de ring zagen als een symbool van eeuwigheid, liefde en geluk, zonder begin of einde.
ROUWSYMBOOL (VLAG) UNIVERSEEL

Dit is een universeel rouwsymbool, los van nationale en godsdienstige gevoelens en sentimenten.

 ROZE DRIEHOEK SYMBOOL

De oorsprong van dit symbool ligt in het Nazi-regime tijdens en voor deTweede Wereldoorlog. Homo’s die door de Nazi’s waren opgepakt en in concentratiekampen werden gestopt, kregen een roze driehoek op hun kleding als kenmerk. In de jaren 70 werd de roze driehoek gebruikt door de homobeweging zelf. Van verafschuwd symbool werd het nu een soort geuzenteken. De grote populariteit van de roze driehoek kwam pas in de jaren 80, nadat actiegroep Act-Up het als logo ging gebruiken.


RUSSISCH KRUIS SYMBOOL

Dit achtarmige kruis wordt gebruikte in de Russische orthodoxe kerk en komt oorspronkelijk uit Byzantium ( het tegenwoordige Istanboel). Visueel gezien is dit kruis een aanvulling op het Latijnse kruis met bovenin een kleine balk met het opschrift ‘INRI’ (Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum). 
RIJKSAPPEL SYMBOOL

Een rijksappel is een bol met daarboven op een kruis. De rijksappel stelt de wereld voor. De persoon die het object in zijn hand heeft, de wereld dus bezit, stelt een vorst voor. Het is dan ook een van de regalia. Menig koning of keizer staat dan ook afgebeeld met een rijksappel in zijn ene en een scepter in de andere hand. Soms worden deze twee dingen gecombineerd tot een machtssymbool.


RIJKSPOLITIE SYMBOOL

Het symbool (logo) van de rijkspolitie bestaat uit een achtpuntige ster met daarin een ontploffende bom. Dit logo is van oorsprong afkomstig van de Marechaussee.