Casper's wereld

Quotes & Symbols

Symbolen: V
VALKNUT – VIKING SYMBOOL VOOR DOOD IN EEN GEVECHT

De Valknut, ook bekend als het hart van Hrungnir, het hart van de verslagenen, Heart of Vala en borromeïsche driehoeken is een mysterieus Noors symbool. de ware betekenis ervan wordt nog steeds besproken, maar wordt vaak geassocieerd met de dood van een krijger in een gevecht.

Het symbool is gevonden op oude Noorse steengravures en grafzuilen. Het wordt soms 'Hrungnir's hart' genoemd, naar de legendarische reus van de Eddas. Het is ook mogelijk om een ​​afbeelding van de Valknut op steengravures te vinden als een funerair motief, waar het waarschijnlijk het hiernamaals betekende.

In de kunst is de Valknut een representatie van God Odin, en het toont de macht van goden over de dood. Aangenomen wordt dat een Valknut ook bescherming biedt tegen sterke drank, daarom wordt hij vaak als talisman gedragen.

Een Valknut bestaat uit drie delen en het nummer drie is een veel voorkomend magisch symbool in veel culturen. In dit geval zou de symboliek in de Noorse mythologie die drie vermenigvuldigd met drie laat zien, de negen werelden kunnen aanduiden, die verenigd zijn door de Yggdrasil-boom. In de moderne tijd wordt Valknut, zoals Triquetra en Horn Triskelion, vaak geïnterpreteerd als een symbool dat verwijst naar heidense overtuigingen.

 VEGVISIR – DRUNEN COMPAS

Het apparaat zou de weg naar huis wijzen en zeelieden en hun schepen beschermen tegen stormen. De Vegvisir was als een gids die zijn drager hielp zijn weg naar huis te vinden. Noorse mensen geloofden dat de Vegvisir speciale krachten had en dat hij als talisman werd behandeld voor geluk, bescherming en zegeningen. Dit krachtige symbool kan een persoon helpen om de juiste weg te vinden bij storm of slecht weer, ongeacht de onbekende omgeving die hij of zij tegenkomt. Het heeft ook lang een belangrijke rol gespeeld bij mensen die in magische krachten geloven, zoals Noorse sjamanen. Als een spiritueel kompas begeleidt dit magische apparaat je hart en stappen om de juiste keuzes in het leven te maken. Als je jezelf en je geloof bent verloren, helpt dit heilige symbool je om weer vertrouwen te vinden.